For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Képzeld el azt, hogy a nyaralás alatt nincs szúnyog

Képzeld el azt, hogy a nyaralás alatt nincs szúnyog

Képzeld el azt, hogy a nyaralás alatt nincs szúnyog

Nincs szúnyog? Nyáron? Hihetetlen, ugye? Pedig ez a valóság. Talán kevesen tudják, de Bécsben nincs szúnyog. Na jó, van, évente kb 8-10 alkalommal találkozom velük, de csak ennyi.

A nyaralás élménye nagyban függ attól, hogy hol töltöd a szabadságot. A legtöbben a nyaralás helyszíneként a vízpartot választják, a hűsölés helyszíneként. Jó döntés. De az is igaz, hogy a szúnyogok, a legtöbb esetben megkeserítik ezt az élményt, sőt sokszor meg is keserítik.  De van megoldás.

Bécs városa szinte mentes a szúnyogoktól, persze nem 100%-ban, mert itt-ott azért lehet látni. Én sokat járok ki a Duna-partra, főleg nyáron. Miért? ennek több oka is van. A legfontosabb, hogy szeretem a természetet, szeretem a szabadban töltött kellemes dolgokat. Itt Bécsben a Duna a város teljes hosszában egy hatalmas strand.

Duna-sziget (németül: Donauinsel) hosszú és keskeny mesterséges sziget Bécs központjában, a Duna folyó és a vele párhuzamos csatorna, az Új Duna között. A sziget 21,1 km hosszú, de szélessége csak 70-210 méter között változik. Az Új Duna gyakorlatilag egy hosszúkás tó.

Nyáron naponta akár 190.000 vendég is ellátogat a Dunaszigetre, amely Európa egyik legnagyobb város-közeli pihenő övezete. A számok lenyűgözőek: 70 hektár rét, 180 hektár erdő és 1,8 millió fa és bokor. A sziget tizenkét szakaszán azonban nem nehéz tájékozódni. 2010 óta rendelkezésre áll a többfunkciós Info-Center. Itt nemcsak a látogatók kérdéseit válaszolják meg, hanem az „Inselinfo” (Szigetinfó) területén vízi játszótér és változó témájú kiállítások is helyet kapnak. Emellett 27 áttekinthető információs tábla, valamint ingyenes wifi hozzáférés áll rendelkezésre.

Ha a nyaralást szeretnéd összekötni egy városnézéssel, vagy csak szeretnél szúnyog-mentesen kikapcsolódni, akkor a legjobb választás lehet Bécs. Ez a város mindent meg tesz azért, hogy gondtalanul nyaralhass. A szállás költsége nem magasabb, mint Magyarországon, vagy akár máshol, hisz már 20€/fő körül találhatsz kétszobás szállást, kicsivel többért pedig már akár a gyerekeket is magaddal hozhatod.

Íme egy videó, ami az elejétől a végéig megmutatja mire számíthatsz.

Szólj hozzá a facebook profiloddal
Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Top