For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Mit tudunk a lélekvándorlásról?

Mit tudunk a lélekvándorlásról?

Mit tudunk a lélekvándorlásról?

Te mit tudsz a lélekvándorlásról? Elmesélem nektek Mi mit tudunk a lélekvándorlásról, amit talán már hallottál, talán csak részletekben, ám lehet hogy számodra csak érdekes volt, és nem kapcsoltad össze a részleteket.

Megpróbálom röviden tömören megfogalmazni, ezért ha egyes részletekre nem térek ki bővebben, akkor kérlek nézz utána, a gugli neked is a barátod. Nos. A lélekvándorlásról talán már mindenki hallott. Ennek a lényege az, hogy az ember 2 részből áll, az egyik rész a test, a másik meg a lélek (elme, szellem, stb.). A test halálakor, – amikor elhasználódik, megöregszik, és nem képes tovább működni, – a lélek abból kiszabadul, és egy új testben folytatja a létet. Ezt nevezik reinkarnációnak. Ez a vallások, a tudomány, a pszichiátria, a materialista világnézet számára egy nemlétező fogalom, ám számos más terület alapvetésként fogadja el, mint például a buddhizmus.

Ennél a pontnál érdemes megjegyezni, hogy az emberi elmét, és az agyat tanulmányozók számára a mai napig rejtély, hogy az agy hogyan működik, hogyan gondolkodik, hogyan tárol emlékeket. Nem tudják a választ mert nem jó helyen keresik. Az emberi agy a test működését irányítja, nagyjából ennyi a feladata. Az analitikus  gondolkodás, az emlékezés az elme, vagyis a lélek feladata.

A halál beálltával a test meghal, megszűnnek az életfunkciók, és elkezdődik a lebomlás folyamata. Amikor a test leáll, akkor a lélek távozik belőle. Erről sok elbeszélés létezik, miszerint ebben az állapotban jellemző a boldogság, a megkönnyebbülés, és ilyenkor “TE” láthatod magad, amint a testből kilépve, attól eltávolodsz. A halálközeli élmények visszatérő momentuma, amikor ebben az euforikus állapotban megjelenő fény, elkezdi vonzani a lelkedet, és szinte ellenállhatatlan késztetést érzel hogy belemenj. Ezt úgy képzeld el, mint nyárestéken a lepkék ahogy gyűlnek a lámpa körül. Ha belépsz a fénybe, akkor az addigi életed végleg lezárul.

Azt nem tudom elmondani hogy mi a fény, mit csinál veled, mi a szerepe, stb. nem tudom mi történik ott, mi változik, de akik onnan visszatértek, szinte pontosan ugyanazokat élték át, szó szerint ugyan azt az élmény mesélik el. Egy valami biztos, az előző élet minden emléke elérhetetlenné válik, többet ezekre nem fogsz emlékezni, nem tudod felidézni. Vannak akiket nem húz be a fény és képesek visszatérni a testükbe.

Amikor a fény elnyel, utána kezdődik az új életed. Találnod kell egy új testet, amiben leéled a következő életed. Ennek a mikéntjéről elég sok alternatíva él a köztudatban, ezért erről inkább nem mesélek, nézz utána, és döntsd el hogy neked melyik változat a reális. Új test és lehetőségek, de maga a lélek ugyanaz a régi aki volt, de sajnos nem emlékszik az előző életeidre. Ez a folyamat ismétlődik nagyon hosszú ideje, és még ez után is így lesz.

A fent említett folyamatban időnként becsúszik egy-egy kis baki. Képzeld el, hogy volt valahol, valaki, aki meghalt, és egy új testben, gyerekként tovább él valahol az a lélek, aki egykor valami más volt. Ő maga sem tudja hogy ki volt, hol élt, mit csinált. Ám néha ezen a szűrőn, mégis átjön valami, némi információ, egy kis tudás, az előző életből. Ezzel kapcsolatban több információt is találhatsz a neten. Cameron Macauley esete.

Ha ezeket tényként elfogadjuk, akkor felmerül a kérdés, hogy az előző életek emlékei vajon tényleg hiánytalanul megvannak? Ha ezt feltételezzük, akkor lehet hogy nem csak az előző, de az azt megelőző élet emlékei, vagy akár régebbiek, akár több száz évre visszamenőleg? Vagy akár még több?

Izgalmas kérdés. Ha belegondolunk, akkor ennek nagyon nagy hatása lehet az emberi történelemre. Képzeld el, hogy van egy módszer, amivel vissza lehet fejteni a múlt emlékeit, amivel újra elérhető lesz számodra, hogy mi vagy ki voltál, mit csináltál, és nem csak az előző, hanem sokkal régebb életedben is. Képzeld el, hogy ezzel a módszerrel, az általunk ismert történelmet feltárjuk. Csak az elmúlt 6000 évet! Tegyük fel, hogy te voltál pl. II Ramszesz, és mert képes vagy hozzáférni a múlt emlékeihez, pontosan el tudod mondani hogy akkor mi történt, ki tette, miért, kivel, stb. Elképesztő. Mivel ez a technológia mások számára is elérhető, másoknál is felkutatjuk, hogy ki volt, hol élt, stb. Ha egy másik történetben ismét felbukkan valahol a II. Ramszesz név, és az események, ekkor egyszerűen össze lehet vetni a részleteket, és máris  igazolást nyerhet, hogy vajon igaz állítások vannak benne, vagy nem. Minél több ember részt vesz ebben a felderítésben, annál több múltbéli esemény válik elérhetővé. Egyre több igazság derülhet ki, és ezzel együtt egyre több hazugságra is fény derülhet. Ha létezne egy ilyen működő módszer, ha létezne ez a technológia, akkor hamar megtudhatnánk hogy mi az emberiség eredete, honnan jöttünk, mi a célunk, és még nagyon sok más információ is napvilágot láthatna, ami a létezésünk eredetének lehetne a megerősítése, vagy akár a cáfolata.

Izgalmas lenne ha lenne ilyen technológia?

Gondolj bele, milyen izgalmas lenne, ha a jelenlegi tudásod mellé, birtokolhatnád az előző életekben felhalmozott tudást, a beszélt nyelveket, és mindenféle ismereteket. Képzeld el hogy ezen ismertek birtokában nem lenne a földön butaság, mert a legkevesebb tudással, bárki sokkal okosabb lenne, mint a mostani professzorok. Képzel el milyen dolgokra lennél képes ennek a tudásnak a birtokában. És gondolj bele abba is, hogy ez milyen fájó lenne azoknak, akik ma az emberiséget elnyomásban tartják, hisz egy képes és okos embert nem lehetne az orránál fogva megvezetni.

Szólj hozzá a facebook profiloddal
Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Top